četvrtak, 14. rujna 2017.

Vrste otvaranja karti



Otvaranje sa 3 karte

Ukoliko ste početnik birajte uvijek jednostavnije, do 3 karte. Ukoliko tražite da vam neko otvori, onda birajte tematska otvaranja koja ću predstaviti u narednim temama.

Bitno je znati da više karti ne znači da ćete imati jasni odgovor. Vi možete dobiti savršeno jasan odgovor i sa samo tri karte! Važno je tumačenje, a ne broj karti koji se koristi.

Ovdje ću vam ostaviti na video za jednostavno otvaranje od samo 3 karte. Ono može da se čita kao: prošlost, sadašnjost, budućnost. Može da se čita sa centralnom kartom kao fokusnom, a onda sa kartom lijevo i desno, kao opis situacije. Otvaranje sa 3 karte može se čitati sa prve dvije kao fokusnim, a trećom kao odgovorom.

Međutim, za otvaranje od 3 karte postoji još jedan zanimljiv način - izmiješate deck, izvučete prvu kartu. Ta karta nosi svoj broj. Npr. recimo da ste izvukli Drvo koja nosi broj 5. Sada uzmete karte i brojite 5. Opet izvučete tu petu kartu. Recimo da ste izvukli Kosu. Ona brojčano ima oznaku 10. Sad opet uzmete karte. Brojite 10. Izvučete desetu kartu. Recimo da je to Jahač. Ona nosi broj 1.

Na ovaj način tumačite ovako: Drvo - Kosa - Jahač - zdravstvene tegobe povezane sa operacijom nogu. Ili ako je pitanje emotivne prirode, dugotrajna veza će biti okončana i jedno od vas produžava dalje. Otvaranju možete dodati još jednu komponentu - da saberete sve tri karte: 5+10+1=16, dobili ste Zvijezde. Ova karta simbolizuje nadu u bolje sutra i jasnoću.

Evo i primjera:


Nema komentara:

Objavi komentar